Vi som arbetar på HundGlädje Hallstahammar:

INSTRUKTÖR:

Jag heter Kornélia och jag vet inte hur det är att leva utan hundar.

När jag växte upp hade mina föräldrar först en puli och sedan tre dobermann i följd. Mina nuvarande hundar är pinschrarna Dilba (8 år) och Enya (6 år.)

Dilba var min följeslagare och kompanjon under Hundens Hus instruktörsutbildning som jag slutförde under 2011 och Enya var med mig under utbildningen till rallylydnadsinstruktör.

Jag är H-märkt av Sveriges Hundföretagare (SHF). (Klicka på länken för att se vad det innebär.)

 

Jag finns här för just dig och din hund.

För dig, som bara vill göra något roligt tillsammans med din hund, för dig som vill lägga en god grund för din valp eller din nya vuxna hund, för dig som känner att du kört fast i träningen och för dig som kämpar med problematik såsom drag i koppel, skällande på grannen eller problem vid hantering.

Jag anser att hundägande ska vara trivsamt och glädjefyllt, inte stressigt och konfliktfyllt.

När jag håller kurser lägger jag stor vikt vid att samtliga hundar och ägare känner att de blir sedda och hjälpta tillrätta på bästa sätt. Jag ser till att hund och ägare får den hjälp de behöver där just de befinner sig i träningen. Allt enligt SHF:s medlemskriterier.

/hmarket.png

"H-märket är till för att hjälpa konsumenter av hundtjänster att veta vem de anlitar. Märkningen skiljer seriösa företagare, utbildade utövare med hög ansvarskänsla och stolthet i sitt yrkesutövande från självutnämnda experter. H-märkningen står för kvalitativa hundtjänster med hög kvalitet och av god etisk karaktär."

"Som kund till en medlem i Sveriges Hundföretagare/SHF ska du vara trygg i förvissningen att den du anlitar har adekvat utbildning, bred erfarenhet, driver företaget enligt god redovisningssed och arbetar efter de riktlinjer som krävs för att vara medlem i föreningen."

Mina utbildningar:

Hundinstruktör - Hundens Hus 2010-2011

Innehållande bland annat:

Etologi, hundens språk och beteende, raskunskap, metodik, inlärningspsykologi, klickerträning, valpens träning och behov, aktivering, stress, hundens behov, utfodring, hälsovård, lagar, hunddagis, sjukdomar, pedagogik och psykologi.

 

Rallylydnadsinstruktör - Skövde Hundskola 2012

Innehållande bland annat:

Vad är Rallylydnad? Regler- De olika klasserna- Tävlingar- Hur tränar man?

 

Relatera mera - Hundens Hus 2013 - Pia Myrseth

Fördjupningskurs i hundspråk. Att kunna "läsa hund", d.v.s förstå vad hundarna vill, känner och säger till oss och till varandra.

 

Föreläsningar och seminarium:

Din hund är en varg, men vem är du?- Runar Naess, föreläsning 2012

Hundens beteende, varför gör hunden så? - Kenth Svartberg, föreläsning 2012

Relation hund och människa - Kenth Svartberg, föreläsning 2013

Den moderna instruktören, träningens inverkan på hunden - Anders Hallgren, seminarium 2013

Hundars innersta tankar - vad vet vi egentligen? - Per Jensen, föreläsning 2014

Fyrverkerier och ljudrädsla - Cilla Danielsson, föredrag 2016

 

Dessutom ser jag till att hålla mig uppdaterad om den senaste forskningen kring hundars beteenden och känsloliv, både för mitt eget intresse och för att kontinuerligt kunna hålla en hög standard i mitt arbete.

 

Andra du kan möta hos HundGlädje Hallstahammar:

Jag har den stora förmånen att kunna samarbeta med hundpsykolog, som jag kan koppla in i de fall det krävs. Vill du veta mer om Moa hittar du henne HÄR!

Jag har även två kompetenta hjälpinstruktörer, Ammie och Matilda, som kommer när de har möjlighet för att hjälpa till på kurserna och privatlektionerna.

428124-391745504185923-601333473-n-2.jpg