Vi som arbetar på HundGlädje Hallstahammar:

INSTRUKTÖR:

Jag heter Kornélia och jag vet inte hur det är att leva utan hundar.

När jag växte upp hade mina föräldrar först en puli och sedan tre dobermann i följd. Min senaste hund var pinschern Enya, som till min sorg blev akut sjuk och fick somna in under våren 2021, tio år gammal.

Enya har efter en incident i ung ålder lärt mig en hel del om hundmötesproblematik. Om orsaker, lösningar och framför allt om hur viktigt det är att lägga träningen på en nivå som hunden klarar. 

Hennes mest utmärkande drag var hennes oerhörda livsglädje som hon delade med sig av varje dag.

Det fanns en annan pinscher i mitt liv som också lärde mig en hel del: Enyas halvsyster, Dilba. Tyvärr förlorade vi henne alldeles för tidigt, 8 år gammal, hösten 2017.

Dilba var hunden som lärde mig att våga låta hunden vara med och bestämma. Att jag behövde vara ödmjuk, att respektera och samarbeta med hundar för att nå fram till dem. Hon lärde mig också att släppa tankarna på vad som inte var som jag ville ha det, utan att i stället fokusera på orsaker och lösningar, på hur jag ville ha det.

Dilba var ofta med under kurser och privatlektioner, hon visade övningar, agerade störningshund och hundmöteshund och hjälpte mig med sin tydlighet att lära ut om hundspråk.

Hon var min följeslagare och kompanjon under Hundens Hus instruktörsutbildning som jag slutförde under 2011 och Enya var med mig under utbildningen till rallylydnadsinstruktör.

Jag är H-märkt av Sveriges Hundföretagare. (Klicka på länken för att se vad det innebär.)

Jag finns här för just dig och din hund.

För dig, som bara vill göra något roligt tillsammans med din hund, för dig som vill lägga en god grund för din valp eller din nya vuxna hund, för dig som känner att du kört fast i träningen och för dig som kämpar med problematik såsom till exempel drag i koppel, skällande på grannen, resursförsvar eller problem vid hantering.

Jag anser att hundägande ska vara trivsamt och glädjefyllt, inte stressigt och konfliktfyllt.

När jag håller kurser lägger jag stor vikt vid att samtliga hundar och ägare känner att de blir sedda och hjälpta tillrätta på bästa sätt. Jag ser till att hund och ägare får den hjälp de behöver där just de befinner sig i träningen. Allt enligt Sveriges Hundföretagares medlemskriterier.

 

/screenshot_20231102_182057_chrome.jpg

"H-märket är till för att hjälpa konsumenter av hundtjänster att veta vem de anlitar. Märkningen skiljer seriösa företagare, utbildade utövare med hög ansvarskänsla och stolthet i sitt yrkesutövande från självutnämnda experter. H-märkningen står för kvalitativa hundtjänster med hög kvalitet och av god etisk karaktär."

"Som kund till en medlem i Sveriges Hundföretagare/SHF ska du vara trygg i förvissningen att den du anlitar har adekvat utbildning, bred erfarenhet, driver företaget enligt god redovisningssed och arbetar efter de riktlinjer som krävs för att vara medlem i föreningen."

Mina utbildningar:

Hundinstruktör - Hundens Hus 2010-2011

Innehållande bland annat:

Etologi, hundens språk och beteende, raskunskap, metodik, inlärningspsykologi, klickerträning, valpens träning och behov, aktivering, stress, hundens behov, utfodring, hälsovård, lagar, hunddagis, sjukdomar, pedagogik och psykologi.

 

Rallylydnadsinstruktör - Skövde Hundskola 2012

Innehållande bland annat: Vad är Rallylydnad? Regler- De olika klasserna- Tävlingar- Hur tränar man?

 

Relatera mera - Hundens Hus 2013 - Pia Myrseth

Fördjupningskurs i hundspråk. Att kunna "läsa hund", d.v.s förstå vad hundarna vill, känner och säger till oss och till varandra.

 

Föreläsningar och seminarium:

Dessutom ser jag till att hålla mig uppdaterad om den senaste forskningen kring hundars beteenden och känsloliv, både för mitt eget intresse och för att kontinuerligt kunna hålla en hög standard i mitt arbete.

 

INSTRUKTÖR:

Jag, Ammie, har arbetat vid Kornélias sida sedan 2013 som trainee och hjälpinstruktör innan jag utbildade mig till hundinstruktör.

Jag har stor erfarenhet av rescuehundar och gatuhundar, jag har varit jourhem till många och den sista blev kvar hos mig.

Han heter Sam och är en lurcher (bordercollie/whippet) från Irland.

När Sam och jag kontaktade Kornélia var det p.g.a att vi behövde lite hjälp med träningen. Vi trivdes bra och jag och Sam blev kvar på HundGlädje Hallstahammar som en del av teamet. Under årens lopp har Sam tränats till att medverka vid kurser och privatlektioner som visnings- och hundmöteshund.

Jag och Kornélia har under tiden tillsammans slagit samman våra erfarenheter och våra kunskaper till något som visat sig vara ett mycket lyckat koncept.

Min erfarenhet av de hundar jag träffat, tränat och levt med under åren är att det enda sättet att nå fram till dem på är genom att förstå dem, respektera dem och att genom trygghet och förståelse bygga tillit och samspel.

Jag använder mig således uteslutande av positiva metoder i min hundträning och i vardagen tillsammans med min egen hund.

Utbildning:

Hundinstruktör - HundGlädje Hallstahammar 2018-2020

Innehållande bland annat:

Etologi, hundens språk och beteende, raskunskap, metodik, inlärningspsykologi, klickerträning, valpens träning och behov, aktivering, stress, hundens behov, utfodring, hälsovård, lagar, sjukdomar, pedagogik och psykologi.

 

Föreläsningar och seminarium:

 

Andra du kan möta hos HundGlädje Hallstahammar:

Hos oss finns även vår kompetenta hjälpinstruktör Matilda, som kommer när hon har möjlighet för att hjälpa till på kurserna och privatlektionerna.

Vi har även den stora förmånen att kunna rådfråga hundpsykolog i de fall det krävs. Vill du veta mer om Anders hittar du honom HÄR!

 

428124-391745504185923-601333473-n-2.jpg 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)