Skvallerträning

Känner du att du inte ”hinner på” din hund innan den blir reaktiv i hundmöten? Önskar du att du hann hejda din hund innan den sätter av efter ett rådjur? Står din hund och stormskäller i trädgården varje gång grannen passerar, trots att du försöker få tyst på den? Känner du att du skulle vilja förbättra ditt och din hunds samarbete kring situationer där hunden blir osäker, rädd eller arg?

Skvallerträning kan du som hundägare ha nytta av i många olika situationer där din hund fattar egna (inte alltid bra) beslut om hur den ska agera, i stället för att kolla av med dig vad som är på gång.

I korthet går skvallerträning ut på att lära hunden ett alternativt beteende i situationer som triggar den. Vi ändrar hundens fokus från att vilja agera mot triggern, till att fokusera på att tala om för dig att triggern dykt upp.

Vi lär till exempel hunden att uppgiften när den ser ett rådjur är att tala om för sin ägare att det står ett rådjur där, i stället för att sätta av efter det. Vi lär din hund att när ni får ett hundmöte har den i uppgift att visa dig att ni möter en hund, i stället för att agera negativt.

Hunden får en ny uppgift i situationen – den ska skvallra!

Under denna kurs kommer vi att gå igenom vad skvallerträning är och hur man går tillväga när man lär hunden att skvallra. Vi kommer att anpassa träningen individuellt efter varje hunds förutsättningar och varje ägares behov.

Vi börjar kl. 10.00 med teori, utan hundar. Praktisk träning sker under eftermiddagen. Vi kommer hålla på till ungefär kl. 15.30 med paus för lunch kl. 12.00–13.00 då finns möjlighet att hämta hundar som stannat hemma under förmiddagens teori.

max 6 deltagare (vid full kurs kan åhörarplatser bokas)

Kursavgift: 990 kr

Instruktör: Kornélia Smideby Wahlstedt

Kursstarter

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)